Eğitim Bilimleri Bölümü

 

TARİHÇE

Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi'nin (ESEF) temelini, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Yüksek Öğretim Genel Müdürlüğü'nün bünyesinde, 14 Mart 1974 tarihli Bakanlık oluru ile kurulmuş bulunan Endüstriyel Sanatlar Yüksek Öğretmen Okulu oluşturmaktadır. İlk kurulduğunda üç yıllık olan öğrenim süresi, 1975 yılında dört yıla çıkarılmıştır. Endüstriyel Sanatlar Yüksek Öğretmen Okulu; Ev Ekonomisi, İş ve Teknik Eğitim ve İşletmecilik Bölümü olarak yapılandırılmıştır. Okul bu yapısı ile 1982 yılına kadar hizmet vermiştir. Fakültemiz, 20 Temmuz 1982 tarihinde yürürlüğe giren 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Mesleki Eğitim Fakültesi içerisinde Teknoloji Eğitimi Bölümü olarak yer almış, 1988 yılında mevcut bölümler arasına Bilgisayar Eğitimi Programı da ilave edilmiş, 3 Temmuz l992 tarih ve 3837 Sayılı Kanun ile "Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi" olarak yeniden yapılandırılmıştır.

Fakültemiz, Aile ve Tüketici Bilimleri Bölümü ile Besin/Gıda Teknolojisi- Ev Yönetimi ve Beslenme alanına, Bilgisayar Eğitimi bölümü ile Bilgisayar alanına, Endüstriyel Teknoloji Eğitimi Bölümü ile Teknoloji ve Tasarım alanına, İşletme Eğitimi Bölümü ile Muhasebe Grubu alanına öğretmen yetiştirmektedir.

Eğitim Bilimleri Bölümü,1993 yılında Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi bünyesinde hizmete başlamıştır.

Öğretmen olmak için zorunlu olarak alınması gereken; genel kültür, alan bilgisi ve öğretmenlik meslek bilgisi dersleri fakültenin tüm bölümlerinin programlarında yer almaktadır. Bu derslerden öğretmenlik meslek bilgisi dersleri Eğitim Bilimleri Bölümü tarafından verilmektedir. Eğitim Bilimleri Bölümü bu yönüyle Fakülte' nin öğretmen yetiştirmek olan temel amacına hizmet etmekte ve eğitim bilimleri alanında bilimsel çalışmalar yapmaktadır.

Ayrıca genel kültür dersleri arasında yer alan Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Yabancı Dil ve Mesleki Yabancı Dil derslerinin koordinasyonu da Eğitim Bilimleri Bölümü tarafından yürütülmektedir.

 

 

background image